Mercedes uklonio čuveni "nišan" sa E-klase

Ornament u obliku "trokrake zvezde" više neće krasiti haubu ovog modela na američkom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 26.12.2020.

18:30

Mercedes uklonio čuveni
Foto: Mercedes promo

Kupci u SAD koju budu naručili model E klase za 2021. neće moći da izaberu klasičnu opciju sa trodimenzionalnom trokrakom zvezdom na vrhu haube.

Decenijama je ovaj ukras bio neka vrsta zaštitnog znaka luksuza na Mercedesovim automobilima, ali kako su godine prolazile, ova opcija je polako ustupala mesto varijanti sa "trokrakom zvezdom" na sredini maske hladnjaka.

Kada se tome dodaju sve stroži zakoni o bezbednosti u različitim delovima sveta, ukrasi koji štrče iz haube počeli su da predstavljaju problem za proizvođače.
Opcija sa trodimenzionalnim ukrasom na haubi i dalje je dostupna u Evropi (Foto: Mercedes promo)
Mercedes USA je za Motor Trend potvrdio da je opcija koja je ranije bila dostupna na modelima E klase kao deo paketa opreme"Luxury" zaista ukinuta.

U stvari, jedini Mercedesovi modeli koji još uvek mogu da se kupe na američkom tržištu sa ukrasom na haubi su nova limuzina S klase i luksuzni SUV Mercedes-Maybach GLS, dok je ostatak game dostupan samo sa trokrakom zvezdom na maski hladnjaka.

Opcija sa trodimenzionalnim ukrasom na haubi i dalje je dostupna u Evropi, gde kupci i mogu da odaberu ekskluzivni paket opreme spoljašnjosti koji uključuje i ovaj simbol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: