Automatizovana vozila u upotrebi možda već od 2025.

Izvršni direktor Volkswagena, Herbert Dis, očekuje da će vozila sa automatizovanim upravljanjem biti spremna za prodaju između 2025. i 2030. godine.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 06.12.2020.

17:30

Automatizovana vozila u upotrebi možda već od 2025.
Foto: VW promo

Dajs je naveo poboljšanje performansi kompjuterskih čipova neophodnih u samovozećima automobilima, kao i veštacka inteligencija ubrzavaju čitav proces.

"Možemo da predvidimo da će ova vozila uskoro moći da budu u upotrebi i da će moći da se snalaze čak i u kompleksnim situacijama tokom vožnje", rekao je Dis za Virtšaftsvoš nedeljni magazin, a preneo Rojters.

Dis je inače u Volkswagen prešao 2015. iz kompanije BMW i pomogao najvećem Nemačkom proizvođaču automobila da prevaziđe dizel skandal iz iste godine, tako što je napravio investicioni plan vredan 73 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: