Hrvatska: Od Nove godine jeftiniji automobili

Od starta naredne godine obračunavaće se niže trošarine na nove automobile i navodi se da će se novim načinom obračuna poreza odvajati novi od starih automobila.

Automobili

Izvor: SN

Subota, 05.12.2020.

17:00

Hrvatska: Od Nove godine jeftiniji automobili
Photo: Mercedes

U Hrvatskoj predstavljen novi dvosmerni račun trošarina, odnosno obračuna poreza na motorna vozila i od 1. januara 2021. godine stupiće na snagu, rekao je Zdravko Marić ministar finansija Hrvatske.

"Sastanak je održan iza zatvorenih vrata, ali neslužbeno smo saznali da novi nacrt predviđa dvosmeran račun trošarina", navode hrvatski mediji.

Cilj ovog nacrta je da se spreči poskupljenje automobila, ali i da se smanji uvoz polovnih automobila u Hrvatskoj, s obzirom da ti automobili neće podmladiti vozni park niti će doneti mnogo novca u državnu kasu.

Trenutno je odnos 62:38 u korist polovnih automobila u Hrvatskoj i cilj je da se odnos izravna na 50:50 u što kraćem vremenskom roku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: