"Građani da prijave pijane, agresivne vozače i one koji koriste mobilni"

Od vozača i šire javnosti traži se da nazovu policiju kako bi prijavili slučajeve kršenja zakona.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, revijahak.hr

Četvrtak, 03.12.2020.

09:15

Foto: B92/NÆ

Vlasti u australijskoj saveznoj državi Novi Južni Vels žele da vozači pozovu policiju kako bi ih obavestili o pijanim, drogiranim, opasnim i rastrojenim vozačima.

Novom kampanjom, nazvanom "Četiri opasnosti" (alkohol, droga, agresivno ponašanje i rastrojenost), od vozača se traži da tokom božićnih i novogodišnjih praznika budu oči i uši policije, piše Revijahak.

Savesni vozači se pozivaju da jave kada vide slučajeve vožnje za koje veruju da su pod uticajem alkohola, droga ili da vozači koriste smartfon dok su za upravljačem.

Od vozača i šire javnosti traži se da pozovu policiju kako bi prijavili slučajeve kada vide da se krši zakon, a od njih se traži i da pruže sve podatke kao što su vreme, datum, mesto i registarski broj automobila, kao i da predaju snimke sa kamere koja potvrđuje njihove navode.

"Javna bezbednost je naš glavni prioritet. Molimo vas da nam pomognete da zaštitimo sebe, svoje voljene i zajednicu na putevima. Ako vidite ili poznajete nekoga ko je u alkoholisanom stanju ili drogiran, ako izaziva opasnost u vožnji ili je rastrojen - prijavite to, a mi ćemo istražiti", navode iz policije.

"Naša poruka vozačima koji krše zakon je jasna - neko vas sada posmatra i bićete uhvaćeni".

Prema najnovijim podacima, 280 ljudi poginulo je na putevima Novog Južnog Velsa od 1. januara do 26. novembra, pri čemu je prevelika brzina faktor kod 28 odsto smrtnih slučajeva, a droga kod 20 procenata, dok je alkohol učestvovao kao uzrok u 16% smrtnih slučajeva na putevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: