Volkswagen se povlači iz automoto sporta

Marka Volkswagen udružuje snage za transformaciju u mobilno električno doba.

SN
Podeli
Photo by Sean Gallup/Getty Images
Photo by Sean Gallup/Getty Images

Kao deo promena i daljnjeg fokusiranja kompanije, marka Volkswagen će prestati sa svojim motorsportom. Radna snaga u Volkswagen Motorsport GmbH-a biće integrisana u Volkswagen AG, prenosi Autoblog.

"Marka Volkswagen je na putu da postane vodeći pružalac održive elektromobilnosti. U tu svrhu udružujemo snage i odlučili smo da prekinemo vlastite motorsport aktivnosti za marku Volkswagen. Motorsport radna snaga biće naknadno integrisana u Volkswagen AG. Dubinska tehnička stručnost zaposlenih kao i znanje stečeno projektom ID.R ostaće u kompaniji i pomoći će nam u razvoju daljnjeg efikasnog ID-a", kaže Dr. Frank Welsch, član uprave za razvoj marke Volkswagen.

"Tim Volkswagen Motorsport GmbH je postigao značajne sportske uspehe za marku tokom decenija. Iskreno zahvaljujem svim zaposlenima na brojnim pobedama, titulama i rekordima širom sveta i njihovom ličnom zalaganju', rekao je Wilfried von Rath, član Uprave marke Volkswagen, u znak priznanja za radnu snagu i dodao: ' Oduševljeni smo što smo u mogućnosti da sačuvamo radna mesta, posebno u ovim izazovnim vremenima, i ponudićemo svim zaposlenima ugovor o prenosu."

U Volkswagen Motorsport GmbH u Hanoveru je zaposleno 169 ljudi koji će biti integrisani u Volkswagen AG u Volfsburgu tokom sledećih meseci.

Snabdevanje rezervnim delovima za Polo GTI R5 i Golf GTI TCR za kružne staze biće dugoročno osigurano. Proizvodnja sportskog vozila Polo GTI R5 za reli sport ističe krajem 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu