Nova Honda CMX1100 Rebel FOTO

Japanski proizvođač predstavlja novog člana svoje game za predstojeću sezonu 2021: model CMX1100 Rebel koji se u Srbiji očekuje u drugoj polovini sledeće godine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

10:45

Nova Honda CMX1100 Rebel FOTO
Foto: Honda promo

Dvocilindrični CMX Rebel od 500cc, lansiran 2017, svim vozačima sa A2 dozvolom pružio je priliku da uživaju u fuziji prilagođenog "bobbera" – modela koji je na kul način spojio tradiciju i savremene inovacije.

Ovaj motocikl je 2019. dogurao do trećeg mesta najprodavanijih "custom" mašina u Evropi. Za predstojeću 2021, CMX500 Rebel dobija većeg, smelijeg "brata" - CMX1100 Rebel
Foto: Honda promo
Kada se definiše suština onoga što manje motocikle čini posebnim, i kada na to dodate bolje performanse, dominantniji karakter i obilje najnaprednijih tehnologija koje potpisuje Honda, onda je ponuda znatno viša.

Svi oni koji su dosad vozili male motocikle uživaće u Rebelovim dimenzijama podesnim za upravljanje - 700 mm visokim sedištem i neto težinom od 221 kg.
Foto: Honda promo
Šasija je od krutog cevastog rama, sa prednjom viljuškom visine od 43 mm, "buckastim" zadnjim amortizerima i radijalno postavljenom četvoroklipnom prednjom kočnicom.

Za pogon je zadužen paralelni dvocilindrični agregat zapremine 1.084 cc (izveden iz modela CRF1100L Africa Twin) koji sa 95 KS (70 kW) i 99 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Foto: Honda promo
Što se dizajna tiče, minimalistički stil je ono što odlikuje velikog Rebela.

Čelični blatobrani napred i pozadi postavljeni su tik iznad "mesnatih“ guma; prednje svetlo kružnog oblika je "stara škola" koja je prihvatila moderne LED sijalice uz okrugli kontrastni LCD instrument displej.
Foto: Honda promo
Obloga zadnjeg sedišta, pričvršćena zavrtnjima, brzo se i lako skida.

A ispod površine se kriju najsavremenije tehnologije: TBW sistem kontrole gasa (Throttle By Wire) sa tri dodatna HSTC režima vožnje i četvrtim koji se može individualno podešavati prema želji korisnika, kontrola prenosa snage na zadnji točak (Wheelie Control), tempomat i Hondin jedinstveni sistem prenosa Dual Clutch Transmission za šestostepene menjače.
Foto: Honda promo
Foto: Honda promo
Foto: Honda promo
Foto: Honda promo
Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: