VW predstavio najjači Golf u istoriji FOTO

Novi Golf R ima čak 320 konjskih snaga.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 04.11.2020.

09:30

VW predstavio najjači Golf u istoriji FOTO
Foto: VW promo

Volkswagen je objavio fotografije i tehničke detalje nove generacije modela Golf R koji je snažniji od prethodnika za 30-ak "konja".

Ispod haube najjačeg serijskog Golfa u istoriji se nalazi 4-cilindarski turbo-benzinac koji proizvodi 320 KS (235 kW) i raspolaže maksimalnim obrtnim momentom od 420 Nm.
Foto: VW promo
Snaga se prenosi na sva četiri točka putem 7-stepenog automatizovanog menjača sa duplim kvačilom.

Zanimljivo je da na evropskom tržištu kupcima neće biti dostupan manuelni menjač, dok će Amerikanci opciono novi Golf R moći da naruče i sa ovom vrstom prenosnog sistema.

Automobil ubrzava 0-100 km/h za 4,7 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.
Foto: VW promo
Golf R je opremljen specijalnim sportskim ogibljenjem zahvaljujući kome je vozilo spušteno za 20 mm u odnosu na standardni model.

Vozaču je na raspolaganju čak 6 predefinisanih režima vožnje, uključujući Comfort, Sport, Race i Individual, a velikoj snazi motora moraju da pariraju odgovarajajuće kočnice, pa novi Golf R napred ima diskove prečnika 358 mm i debljine 33 mm.
Foto: VW promo
Spoljašnjost najjačeg Golfa razlikuje se od regularnog modela po drugačijem prednjem braniku, aerodinamičnim dodacima na pragovima, specijalno dizajniranim 19-inčnim alu felnama, a najviše po velikom spojleru na završetku krova.

Dizajn eksterijera zaokružuje difuzor na donjem delu zadnjeg branika iz kojeg izviruju 4 masivne izduvne cevi koje potpisuje Akrapovič.

Novi Golf R u prodajne salone stiže naredne godine, a cena u Nemačkoj startuje od 42.259 evra.
Foto: VW promo
Foto: VW promo
Foto: VW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: