Aston Martin Cygnet za skoro 37.000 funti

Model koji je nastao u saradnji sa Toyotom nikada nije bio preterano popularan, pa je tako proizvedeno tek 300 primeraka...

SN
Podeli
Photo: Aston Martin
Photo: Aston Martin

Aston Martin Cygnet je oduvek odudarao od ostatka ponude britanskog proizvođača. Najmanji Aston Martin ikad proizveden je predstavljen 2011. godine, a nikad nije postao preterano popularan, pre svega zbog visoke cene i prilično slabe uporabljivosti (znamo - nisu ni drugi Aston Martin modeli kraljevi praktičnosti - ali zato donose premium nastup i mame poglede na ulici, što se ne može reći za Cygnet koga će pogledati poznavaoci koji su jednostavno radoznali i koriste priliku za razgledanje modela koji će retko videti na ulici).

Pišemo retko zato što je od planiranih 4.000 primeraka na kraju proizvedeno tek oko 300 komada, piše Autoblog.

A čini se da ovaj neobični model koji se pritom bazira na Toyoti IQ dosta dobro i drži cenu. Naime, jedan primerak se trenutno prodaje u Aston Martin salonu u Buckinghamshireu u Velikoj Britaniji, a cena mu je čak 36.950 funti.

Na brojčaniku stoji niskih 19.312 km (odnosno 12 hiljada milja). Primerak je lakiran u Tungsten srebrnu boju, dok se u unutrašnjosti ističu braon sedišta. Ispod poklopca nema iznenađenja pa tako ovaj model pokreće 1,3 litarski četvorocilindraš snage 98 KS. S obzirom na ove specifikacije, cena je zaista visoka.

strana 1 od 59 idi na stranu