Premijera: Renault Megane GrandCoupe za 2021. FOTO

Posle hečbeka i karavana, Renault je osvežio i limuzinsku verziju modela Megane.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2020.

13:00

Premijera: Renault Megane GrandCoupe za 2021. FOTO
Foto: Renault promo

Francuski proizvođač je još u februaru predstavio restilizovani Megane, ali je tada sedan izostavljen iz redizajna.

Sada smo u prilici da vidimo kako izgleda osveženi Megane GrandCoupe.
Foto: Renault promo
Kao i kod hečbeka i karavana, i sedan je diskretno restilizovan. Prednji farovi su sada u potpunosti opremljeni LED tehnologijom, a isti tretman pretrpela su svetla za maglu i stop svetla.

Novi su takođe prednji branik i maska hladnjaka, a Renault navodi da je unapredio ukupnu aerodinamiku vozila.

Kupci mogu da izaberu neke od novih alu felni dimenzija od 16 do 18 inča.
Foto: Renault promo
Proizvođač nije objavio fotografije enterijera automobila, ali je saopštio da je ponudu sadržaja obogatio digitalnom 10,2-inčnom instrumet tablom u koju je integrisan i prikaz navigacije.

U zavisnosti od paketa opreme, kupci mogu da računaju i na novi multimedijalni sistem sa 9,3-inčnim ekranom osetljivim na dodir. Sistem nudi i mogućnost glasovnih komandi, kao i Android Auto i Apple CarPlay funkcije sa povezivanjem sa smartfon uređajem.
Foto: Renault promo
Kako bi poboljšao ergonomiju, Renault je bolje organizovao komande na multifunkcionalnom volanu, do su komande na centralnoj konzoli sada pristupačnije.

Osim toga, među doplatnim opcijama je i elektropodesivo vozačko sedište. Kako bi vožnju učinio ugodnijom, Renault je Megane GrandCoupe opremio novim ambijentalnim osvetljenjem, dok unapređeni Multi-Sense sistem ima četiri režima vožnje: Eco, Comfort, Sport i MySense.
Foto: Renault promo
Motorizacija je obogaćena 3-cilindarskim 1.0 TCe turbo-benzincem sa 115 KS, koji je uparen sa 6-brzinskim manuelnim menjačem.

U ponudi je i 1.3-litarski TCe sa 140 KS, dok se snaga u ovom slučaju može prenositi i pomoću automatizovanog 7-stepenog EDC menjača sa duplim kvačilom.
Foto: Renault promo
Dizelaš je i dalje na raspolaganju, i to 1.5 Blue dCi sa 115 "konja". I ovaj motor može biti opciono povezan sa 7-stepenim EDC menjačem, osim pomenutog manuelnog sa 6 brzina.

Renault za sada ne spominje E-Tech plug-in hibridnu verziju za ovaj model.
Foto: Renault promo
Sistemi asistencije, između ostalog, obuhvataju adaptivni tempomat sa stop&go funkcijom, sistem autonomnog kočenja u slučaju opasnosti sa funkcijom detekcije pešaka, upozorenje na vozila koja nailaze sa boka pozadi...

Osveženi Megane GrandCoupe stiže na tržište početkom naredne godine, a kao i do sada izrađivaće se u Turskoj.

Renault navodi da će ovaj automobil izvoziti u 30-ak zemalja, uglavnom iz centralne i istočne Evrope i sa Bliskog istoka.
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: