Toyota je najvrednija automobilska marka na svetu

Japanski proizvođač ujedno je zauzeo visoko sedmo mesto na ukupnoj listi svetskih brendova.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Automobili.ba

Sreda, 28.10.2020.

09:00

Toyota je najvrednija automobilska marka na svetu
Foto: Toyota promo

Toyota je osvojila prestižno zvanje najvrednije automobilske marke na svetu u 2020. godini, a ovo je 17. put u istoriji da japanskom brendu pripadne takva čast.

Na najnovijoj listi najboljih svetskih robnih marki nema mnogo iznenađenja. Tehnološke kompanije Apple, Amazon i Google zauzele su prve tri pozicije, a Toyota je ponovo bila prva automobilska marka, zauzevši sedmo mesto u ukupnom poretku.

Stručnjaci Interbranda, koji svake godine objavljuju listu najboljih, procenili su vrednost marke Toyota na 51,6 milijardi američkih dolara.

Mercedes je drugi najvredniji automobilski brend u 2020, dok je treći BMW.

Ključ Toyotinog uspeha je raznovrsna paleta modela dostupnih u celom svetu i postavljanje novih trendova u modernoj automobilskoj industriji, pre svega zahvaljujući popularizaciji hibrida.

U prvih šest meseci 2020. Toyota je prodala 4,02 miliona automobila, ostvarivši impresivnih 12,4 odsto udela na globalnom automobilskom tržištu.

Najveći konkurent japanske kompanije je nemački koncern Volkswagen koji se sa Toyotom neprestano bori za lidersku poziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: