Prvi korisnici oduševljeni beta verzijom Teslinog "Full Driving" sistema

Tesla već neko vreme kupcima nudi dobro poznati "Autopilot" koji, uprkos svom imenu (za sada) ipak nije pravi potpuno autonomni sistem već je potrebna vozačeva pažnja i intervencija.

SN
Podeli
Photo by Justin Sullivan/Getty Images
Photo by Justin Sullivan/Getty Images

Ipak, sada je Ilon Mask zajedno sa svojim saradnicima razvio beta verziju naziva "Full Driving System", koji je ovaj put u skladu sa svojim imenom. Kako piše Autoblog reč je dakle o nadogradnji softvera uz koju automobil može samostalno da odrađuje poslove koji su inače bili deo vozačevog zadatka.

Naime, iako nije zvanično potvrđeno, prema video isečcima korisnika koji su imali priliku da isprobaju beta verziju sistema stvari su prilično jasne.

Dok se do sada Tesla zadržavao među linijama, automatski kočio i držao rastojanje, sada bi tome trebalo da budu dodate funkcije zaustavljanja na semaforima ili znakovima stop, te kao najveća novost mogućnost skretanja u raskrsnicama! A upravo to je oduševilo jednog od članova Tesla Owners Silicon Valley kluba.

"Ovo je beta verzija i radi odlično" - potvrdio je dodavši da je Ilon Mask "divljak" koji je uspeo da stvori "life hack" koji će uveliko olakšati vožnju.

Ilon Mask je ipak bio nešto suzdržaniji pa je tako pored najave ovog sistema dodao da će biti ekstremno pažljivi i spori, kako bi to i trebalo da ide s ovakvim stvarima. Još jednom je napomenuo da vozač celo vreme mora da pazi na situaciju u saobraćaju i da bude spreman da preuzme upravljanje...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu