Opel osvežio Crossland, sad liči na novu Mokku FOTO

Redizajnirani krosover ostao je bez oznake "X" u imenu, pa se od sada zove samo Crossland.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2020.

13:45

Opel osvežio Crossland, sad liči na novu Mokku FOTO
Foto: Opel promo

Opel je nakon tri godine restilizovao svoj potkompaktni model, a dizajn prednjeg dela izveden je po ugledu na novu generaciju modela Mokka.

Potpuno su preoblikovani maska hladnjaka (Opel je označava imenom "Vizor") i prednji branik, dok su promene pozadi nešto diskretnije i uključuju novu oznaku automobila koja je postavljena centralno, iznad registarske tablice.

Poput modela Mokka, i Crossland je izgubio slovo "X" u nazivu koje je imao pre ovog redizajna.
Foto: Opel promo
Opel Crossland je unapređen i u drugim oblastima.

Nemački proizvođač je kupcima ponudio nova ergonomska sedišta sa ARG sertifikatom, koja su ranije dobili i drugi modeli ove kompanije.

Što se praktičnih sadržaja tiče, Crossland se standardno isporučuje sa kliznim zadnjim sedištima koja se po potrebi mogu pomerati napred-nazad, čime se zapremina prtljažnika može povećati sa 410 na 520 litara, dok se obaranjem zadnjih naslona dobija prtljažni prostor od 1.255 litara.
Foto: Opel promo
Opel Crossland će se i dalje prodavati sa postojećom motorizacijom koju čine 1.2-litarski turbo-benzinac i 1.5-litarski dizelaš, a raspon snage se kreće od 83 KS (61 kW) do 130 KS (96 kW).

U zavisnosti od pogonske jedinice, na raspolaganju su 6-brzinski manuelni menjač ili 6-stepeni automatik. Snaga se i dalje prenosi isključivo na prednje točkove, bez obzira na paket opreme i vrstu motora.

U ponudi za sada nema 1.2-litarskog benzinca koji može da koristi i tečni naftni gas (LPG), a koji je bio dostupan pre redizajna.
Foto: Opel promo
Crossland za 2021. je opremljen i novim IntelliGrip sistemom sa pet predefinisanih režima vožnje: Normal, Snow, Mud, Sand i ESP Off.

U kompaniji kažu da svaki od modova obezbeđuje optimalno prijanjanje točkova, prilagođeno vrsti putne podloge i vremenskim uslovima.

Opel će do kraja godine početi da prima narudžbine za osveženi Crossland, a prva vozila će do svojih vlasnika stići početkom 2021. Cene će biti saopštene naknadno.
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: