Luksuzni Volkswagen koji je privilegija Kineza FOTO

Volkswagen u Kini prodaje veliki broj svojih limuzina, a u vrhu ponude je Phideon.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2020.

13:00

Luksuzni Volkswagen koji je privilegija Kineza FOTO
Foto: VW promo

VW Phideon (naziv vodi poreklo od rimske boginje Fides) zvanično nije naslednik luksuzne limuzine Phaeton, ali svojim dimenzijama spada u istu klasu vozila.

Iako je kineski ekskluzivitet, automobil dužine 5,05 m sa međuosovinskim rastojanjem od 3 metra, u potpunosti je razvijen u Nemačkoj a proizvodi se u Kini.
Foto: VW promo
Vizuelno donekle podseća na Passat sa produženim međuosovinskim razmakom.

Lansiran je 2016, a na aktuelnom salonu automobila u Pekingu predstavljena je redizajnirana verzija.
Foto: VW promo
VW Phideon za 2021. godinu ima manje stilske promene na spoljašnjosti u odnosu na model pre redizajna.

Jedan od noviteta je svetleći Volkswagenov amblem na maski hladnjaka. Uz ovaj logo je istalirana i LED traka koja vizuelno spaja amblem sa farovima.

Restilizovan je i prednji branik, kao i alu felne, dok su LED stop svetla dobila takozvane "dinamičke" pokazivače pravca.
Foto: VW promo
Volkswagen je kupcima ponudio i unapređenja u kabini, uključujući novi 9,2-inčni ekran multimedijalnog sistema, dok je putnicima pozadi kao opcija dostupan mali frižider ugrađen u naslon zadnjih sedišta, po čemu Phideon podseća na mnogo luksuznije limuzine brendova Rolls-Royce ili Bentley.

Luksuzne sadržaje upotpunjuje premijum zvučni sistem proizvođača Dynaudio.
Foto: VW promo
Model za 2021. među opcijama ima i adaptivno vazdušno ogibljenje, pomoću koga vozač može da podešava kako odstojanje od tla, tako i tvrdoću sistema oslanjanja.

Volkswagen je izvršio promene i u motorizaciji, pa dosadašnji 3.0 benzinski V6 agregat više nije dostupan, baš kao ni plug-in hibridna verzija sa 2.0-litarskim turbo-benzincem.

Umesto njih, ispod haube se nalazi 4-cilindarski 2.0 TSI sa 224 KS i 350 Nm. Snaga se prenosi na prednje točkove putem sedmistepenog DSG menjača sa duplim kvačilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: