Revolucija – kraj ručnim kočnicama

Da li će ručne kočnice u narednih nekoliko godina nestati sa tržišta?

Automobili

Izvor: SN

Sreda, 30.09.2020.

13:00

Revolucija – kraj ručnim kočnicama
EPA/HONDA UK MEDIA / HO EDITORIAL USE ONLY

Britanski portal Car Gurus izračunao je da samo 24 odsto novih automobila dolazi s klasičnom ručnom kočnicom. Tako da je logično postaviti pitanje, kakve su kočnice u pitanju?

Radi se o električnim parkirnim kočnicama koje su postale veliki hit. Novi modeli automobila poput Nissan Juke, BMW Serije 1, Peugeot 208 odbacili su klasičnu ručnu kočnicu, koju najčešće koriste Dacia automobili.

Alfa Romeo, Honda, Jaguar, Land Rover, Lexus, Mercedes, Porsche i Volvo u potpunosti su izbacili ručne kočnice.Procena je da će u narednih nekoliko godina ručne kočnice potpuno nestati s tržišta.

Električne parkirne kočnice su praktičnije, zauzimaju manje mesta, a s njima u uglavnom ide i funkcija pomoći pri kretanju na uzbrdici, koja je mnogim vozačima korisna. Famozna "vaga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: