Novi Seat Leon stigao u Srbiju

Nakon svetske premijere koja je održana početkom godine, novi Leon je predstavljen i u Srbiji čime je zvanično započela prodaja ovog modela na našem tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2020.

11:15

Novi Seat Leon stigao u Srbiju
Foto: Porsche SCG, sektor PR

Novi Leon ima moderniji dizajn i zaobljenije konture u poređenju sa prethodnikom.

Ipak, automobil je zadržao prepoznatljive stilske elemente koji karakterišu savremene Seat modele, uključujući "izlomljena" prednja dnevna LED svetla i tipičnu masku hladnjaka.
Foto: Seat promo
Dizajneri španskog proizvođača pozadi su primenili sličan recept kao na SUV modelu Tarraco, pa su stop svetla vizuelno povezali tankom LED trakom koja se prostire čitavom širinom vozila.

Unutrašnjost Leona je takođe modernije dizajnirana, ali na način koji je tipičan za većinu automobilskih marki iz Volkswagen grupe. Na instrument tabli dominiraju pravilni geometrijski oblici i oštri uglovi, a fizičke komande su svedene na minimum.
Leon Sportstourer (Foto: Porsche SCG, sektor PR)
Novi Leon na srpsko tržište dolazi u hečbek i karavan (Sportstourer) verziji, u varijantama benzinskih motora snage od 90 KS do 150 KS, zatim sa dizel motorima od 115 KS do 150 KS, kao i u hibridnoj varijanti snage 150 KS.
Foto: Seat promo
Promotivna početna cena za osnovni model novog Leona startuje od 15.990 evra.

Inače, ovaj automobil se proizvodi u fabrici u blizini Barselone gde se takođe izrađujue Seat Arona, Seat Ibiza kao i model Audi A1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: