Oblik stvari koje će doći: Honda e:concept FOTO

Honda je na Sajmu automobila u Pekingu predstavila koncept električnog SUV vozila kao najavu svog drugog produkcijskog modela na struju.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

13:30

Oblik stvari koje će doći: Honda e:concept FOTO
Foto: Honda promo

Japanski proizvođač pokušava da uhvati priključak sa auto-kompanijama koje već godinama imaju jedan ili više električnih modela u ponudi i to u trenutku velike ekspanzije automobila na struju u celom svetu.

Za razliku od Nissana, koji već desetak godina sa uspehom prodaje električni model Leaf, ostali japanski proizvođači, uključujući Hondu, su se pomalo uspavali.

Honda je tako tek ove godine izbacila na tržište prvi produkcijski model na struju, gradski model "e", a sada je predstavila i koncept prvog električnog SUV vozila.
Foto: Honda promo
E:concept koji je debitovao u Pekingu takođe pokazuje pravac kojim će se japanski proizvođač kretati u budućnosti, kažu u toj kompaniji.

Kada se produkcijska verzija ovog automobila pojavi na tržištu (Honda nije precizirala datum), ovaj SUV će se na tržištu boriti za kupce u rastućem segmentu električnih SUV i krosover vozila.

Tamo će ga dočekati modeli kao što su Nissan Ariya i Tesla Model Y, ali i mnogi drugi čije su premijere već najavljene.

Tehnički detalji i specifikacije električnog pogonskog sistema Honde e:concept za sad nisu objavljeni.
Foto: Honda promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: