"Lisice" za vozila sa stranim tablicama čiji vlasnici izbegavaju plaćanje parkiranja i kazni

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, najavio još jednu novinu kada je u pitanju sprečavanje bahatog parkiranja u gradu.

Izvor: B92, beograd.rs
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Već nekoliko godina na snazi je odluka Grada Beograda da JKP Parking servis može vozilu sa stranim tablicama da stavi lisice koje blokiraju točkove ukoliko je nepropisno parkirano. Sada će neki od ljudi koji su radili na kontroli parkiranja preći u službu koja postavlja lisice i vozilima patrolirati u zoni rada sistema "Oko sokolovo".

"Primetili smo da jedan broj vozača, koji voze automobile sa stranim tablicama, pre svega iz Crne Gore i BiH, izbegavaju plaćanje parkiranja i kazni. Oni žive u Beogradu, a strane tablice im služe da varaju državu", rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

"Od ove nedelje za njih uvodimo 'lisice' kojima se blokira pokretanje automobila sa stranim tablicama. Dakle, kada nađemo automobil sa stranim tablicama koji je nepropisno parkiran ili koji ne plaća parking, blokiraju mu se točkovi lisicama na kojima se nalazi broj telefona dežurne službe Komunalne milicije. Tek kada vlasnik tog automobila sa stranim tablicama plati kaznu biće odblokiran i moći će da koristi svoj automobil", objasnio je Vesić.

strana 1 od 57 idi na stranu