Škoda Fabia najavljena za 2021. godinu

Iz Škode je sada stigla i zvanična potvrda će se nova nova Fabia naći u prodaji tokom 2021. godine.

Automobili

Izvor: SN

Petak, 25.09.2020.

18:00

Škoda Fabia najavljena za 2021. godinu
Foto: Škoda promo

Aktuelna generacija Fabije na tržištu je od 2014. godine, a četvrto izdanje se seli na novu platformu koja nudi atraktivniji izgled i savremene tehnologije i moderne pogone.

Kao što je slučaj sa svim Škodinim modelima, i Fabia će da deli osnovu sa "braćom" iz redova drugih brendova VW grupe – VW Polom, Audijem A1 i Seat Ibizom, koji su bazirani na MQB A0 platformi.

Neke informacije kažu da će automobil biti nešto širi, kao i da će prostranost u kabini ostati na nivou sličnom aktuelnom modelu kako se Fabia ne bi previše približila većoj Scali.

Najavljuju se i širi trag točkova, bolja zvučna izolacija, kvalitetniji materijali u unutrašnjosti, bogatija oprema, kao i digitalna instrument tabla (kod skupljih verzija) i infotainment sistem sa ekranom do 9.2 inča.

Za pogon će biti zaduženi već standardni agregati – 1,0-litarski TSI trocilindarski turbo-benzinac u varijantama sa 95 i 115 KS će zameniti stari 1,2 TSI koji je u ponudi u aktuelnoj verziji, potom 1,5-litarski TSi sa 150 KS, naravno hibridni sistem, a videćemo da li će u ponudi biti i dizel motor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: