Kineska ekskluziva: Produženi BMW Serije 5 FOTO

BMW je za potrebe kineskog tržišta predstavio Seriju 5 sa dužim međuosovinskim rastojanjem.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, BMW

Ponedeljak, 21.09.2020.

14:00

Kineska ekskluziva: Produženi BMW Serije 5 FOTO
Foto: BMW promo

Produžena "petica" je potpuno u skladu sa dugogodišnjom tradicijom nemačkih premijum proizvođača, ali i drugih stranih auto-kompanija, da kupcima u Kini nude nešto duže verzije svojih limuzina u odnosu na standardne modele koje prodaju na ostalim svetskim tržištima.

BMW Serije 5 za kinesko tržište ima za 130 mm duže međuosovinsko rastojanje od regularnog modela koja se prodaje u Evropi.

To znači da rastojanje između osovina ovog automobila iznosi čak 3.105 mm, čime se značajno povećava razmak između prednjih i zadnjih sedišta.
Foto: BMW promo
Što se tiče pogona ovog modela, BMW je objavio da će na kineskom tržištu ponuditi 535Le plug-in hibridnu verziju. Osnovu pogonskog sistema čini 4-cilindarski 2.0 turbo-bernzinac sa 292 KS, kome pomaže elektromotor za sada nepoznatih specifikacija.

Nije poznato koje će još pogonske opcije BMW prodavati u Kini, ali očekuje se da to budu benzinci 525Li i 530Li.

Nemački proizvođač neće se odreći ni regularne "petice" koja će u KIni biti dostupna u varijantama 525i, 530i M i 540i M.

BMW Serije 5 sa produženim međuosovinskim rastojanje imaće zvaničlnu premijeru na predstojećem Sajmu automobila u Pekingu koji, nakon aprilskog odlaganja zbog pandemije, treba da počne 26. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: