Zakotrljala se osvežena Opel Insignia FOTO

Proizvodnja restilizovane Opelove limuzine zvanično je započela u Riselshajmu uz prisustvo gradonačelnika tog grada i izvršnog direktora nemačkog brenda, Mihaela Lošelera.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2020.

13:30

Zakotrljala se osvežena Opel Insignia FOTO
Foto: Opel promo

Riselshajm je centar Opelovih proizvodnih aktivnosti u Nemačkoj. U ovom gradu će se pored Opel Insignije od 2021. godine proizvoditi i nova Astra, ali i jedan model kompanije DS Automobiles, koja je kao i Opel u vlasništvu francuske PSA grupe.

I sledeća generacija Astre i model brenda DS biće zasnovani na savremenoj EMP2 mehaničkoj platformi grupe PSA.

Restilizovana Opel Insignia je dostupna u verzijama Grand Sport (limuzina), Sports Tourer (karavan) i GSi, sa 230 KS.
Foto: Opel promo
Osvežena Insignia je prvi Opelov model koji nudi isključivo kompletne LED svetlosne grupe.

Sistemi pomoći kao što su upozorenje na prednji sudar sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju opasnosti, kao i sistem za održavanje u voznoj traci, dodatno povećavaju bezbednost putnika i učesnika u saobraćaju, kažu u nemačkom proizvođaču.

Osnovni model je pogonjen 1.5-litarskim turbo-dizelašem sa 122 KS (90 kW).

Početna cena limuzine Grand Sport u opremi Business Edition u Nemačkoj iznosi 29.965 evra, a Sports Tourer varijante sa istim paketom opreme od 30.940 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: