Tesla će prodavati "kineski" Model 3 u Evropi?

Američki proizvođač električnih automobila trebalo bi da u narednim mesecima počne da izvozi na evropsko tržiše vozila koja pravi u Kini.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 13.09.2020.

11:30

Tesla će prodavati
Foto: Tesla promo

Tesla je do sada u svojoj fabrici u Šangaju proizvodio Model 3 za kupce u Kini, ali kako piše Autonews Europe, to bi uskoro moglo da se promeni.

Neimenovani izvor koji je upoznat sa planovima kompanije otkrio je da Tesla namerava da od četvrtog kvartala ove godine Model 3 koji pravi u kineskom pogonu počne da izvozi na evropsko tržište, ali i u Singapur, Australiju i Novi Zeland.

Prema istom izvoru, prvi kontigenti sa "kineskim" Modelom 3 na ova tržišta krenuće do kraja 2020, ili početkom 2021.

U Tesli za sada nisu zvanično potvrdili ove navode. Američka kompanija u Kini trenutno proizvodi oko 11.000 automobila mesečno i sva vozila se isporučuju kupcima na domaćem tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: