Stigla je nova italijanska zver – Maserati MC20! FOTO/VIDEO

Novi supersportski Maserati će moći da se naruči sa tvin-turbo V6 motorom, ali i u verziji sa električnim pogonom, čime je italijanski proizvođač pokazao da ide u korak sa vremenom.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.09.2020.

10:30

Stigla je nova italijanska zver – Maserati MC20! FOTO/VIDEO
Foto: Maserati promo

Maserati nam još od 2014. godine, kada je predstavio koncept Alfieri, obećava novi supersportski model.

Napokon, nakon šest godina, italijanski proizvođač je obradovao svoje fanove.
Foto: Maserati promo
Ipak, MC20 ne deli dizajn koncepta iz 2014, a i ime je drugačije, ali nema sumnje da je reč o izuzetnom sportskom automobilu koji je bio potreban Maseratiju kako bi osvežio svoju ponudu, s obzirom da već neko vreme iz te kuće nije stigao novi model.

Osim toga, MC20 će dobro doći kompaniji i na marketinškom planu - da pogura pomalo posustalu prodaju ovog brenda.
Foto: Maserati promo
Kao što smo već napomenuli, Maserati se opredelio za dve pogonske opcije - konvencionalnu, sa V6 motorom, i savremenu, koju pokreće elektromotor.

Na taj način će zadovoljiti "staru gardu" koja smatra da sportski automobili moraju da imaju benzinsku pognsku jedinicu, ali i one koji su se već preorijentisali na električni pogon.
Foto: Maserati promo
Što se tiče benzinca, u pitanju je potpuno novi 3.0 tvin-turbo V6 sa 630 KS (463 kW) i 730 Nm. Motor je uparen sa 8-brzinskim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom uz čiju pomoć MC20 ubrzava iz mesta do stotke za samo 2,9 s, dok je maksimalna brzina 325 km/h.

Maserati se pohvalio da je novi motor u potpunosti razvijen u toj kompaniji, bez pomoći sa strane, i da su prilikom projektovanja korišćene ideje iz Formule 1.

Karoserija vozila je izrađena od lakih materijala, pa MC20 ima masu od oko 1.500 kg.
Foto: Maserati promo
Maserati nije otkrio specifikacije električne verzije, ali jeste performanse ovog automobila.

MC20 na struju 0-100 km/h stiže za svega 2,8 s, dok je maksimalna brzina nešto manje u odnosu na benzinac i iznosi 310 km/h.
Foto: Maserati promo
U italijanskom proizvođaču tvrde da električni MC20 može da pređe do 323 km sa punim baterijama.

Novi supersportski Maserati u prodajne salone stiže 2021, po ceni od 210.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: