Nissan odlaže novi Qashqai za 2021.

Iako je Nissan prvobitno planirao da pokrene proizvodnju nove generacije modela Qashqai u oktobru, to se ipak neće dogoditi.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2020.

14:00

Nissan odlaže novi Qashqai za 2021.
Aktuelni Qashqai - ilustracija (Foto: Nissan promo)

Kako saznaje Fajnenšel tajms, početak proizvodnje novog Qashqaija je odložen za sredinu naredne godine.

Nissan nije zvanično komentarisao ove navode, ali je podsetio da nastavlja pripreme fabrike u Sanderlendu za proizvodnju novog modela.

U izjavi za Autocar, japanski proizvođač navodi da će ukupna ulaganja u ovaj britanski pogon iznositi 400 miliona funti.

"Još nismo odredili datum lansiranja nove generacije modela Qashqai, ali očekujte vesti o tome u narednim mesecima", stoji u saopštenju Nissana.

Kako piše Fajnenšel tajms, do dolaganja je došlo pre svega zbog događanja u vezi sa pandemijom koronavirusa, zbog čega su promenjeni neki prioriteti japanske kompanije.

Isti izvor podseća da aktuelni Qashqai čini dve trećine od 500.000 automobila koliko ih Nissan godišnje napravi u Sanderlendu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: