Dacia zagolicala maštu ljubitelja automobila: Spremite se za novi Logan i Sandero VIDEO

Rumunski proizvođač najavljuje premijeru nove generacije modela Logan, Sandero i Sandero Stepway.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 04.09.2020.

13:30

Dacia zagolicala maštu ljubitelja automobila: Spremite se za novi Logan i Sandero VIDEO
Foto: Dacia promo

Dacia je objavila kratki video na Fejsbuku i time nagovestila da će uskoro predstaviti novi Logan, Sandero i Sandero Stepway - tri modela koji, uz Duster, čine okosnicu prodaje ovog brenda.

Sva tri modela su zatamnjena u ovom "tizeru", ali je jasno da se radi od trilingu automobila koji su zaslužni za bum rumunskog proizvođača na evropskom kontinentu. Očekuje se dizajnersko rešenje koje predstavlja evoluciju u odnosu na aktuelnu gamu, a najveća novost je da će nova generacija Logana/Sandera biti bazirana na pojednostavljenoj verziji CMF-B mehaničke platforme koju koriste novi Renault Clio i Captur.

Na taj način, Dacia ide u korak sa najsavremenijim tehnološkim rešenjima koje koristi i francuski proizvođač u čijem je vlasništvu rumunska fabrika. To takođe znači da su stvoreni preduslovi za elektrifikaciju porodice modela Logan/Sandero.

Misli se pre svega na uvođenje hibridne verzije 1.6 E-Tech, koju koristi i Renault Clio, a koja raspolaže sa 140 KS (103 kW).

U planu su i takozvani "blagi" hibridi koji će se ugrađivati u osnovne verzije Dacia modela. U pitanju su atmosferski trocilindarski 1.0 benzinac sa 75 KS (55 kW), kao i 1.0 turbo za skuplje opcije, koji razvija 100 KS (74 kW).

Što se tiče dizel verzije, očekuje se provereni 1.5 dCi.

Kada je reč o 1.3-litarskom turbo-benzincu sa 4 cilindra, koji je razvijen u saradnji sa Mercedesom, on će po svemu sudeći ostati rezervisan samo za Dacia Duster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: