Nova Mercedesova S klasa FOTO

Nakon nekoliko nedelja čekanja u Mercedesu su napokon kompletno otkrili novu S klasu.

SN
Podeli
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz

Kralj klase je tako dobio novo "odelo", najnoviju tehnologiju i brojne inovacije i to stiže posle nekoliko nedelja raznih "teasera" i otkrivanja komponentu po komponentu.

Na prednjem delu se tako nalaze nova digitalna svetla njihovog čuvenog svetlosnog potpisa, a povezuje ih masivna maska u koju je ugrađen niz senzora i radara.

Pogled na bokove otkriva "sakrivene" kvake, dok je zadnji deo doživeo radikalne promene u odnosu na prethodnika, pogledajmo samo izgled svetala koja su sada horizontalna te oblikom podsećaju na već predstavljenu E klasu u osveženom izdanju.

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz

Što se tiče unutrašnjosti tu su stvari uglavnom poznate, pošto je Mercedes iskoristio priliku da je pokaže pre nekoliko nedelja, a možemo izdvojiti veliki "toucscreen" ekran na kom se nalaze apsolutno sve funkcije novog MBUX infotainmenta.

Unutrašnjost vozila je digitalizovana i "veštački inteligentna" jer su hardver i softver dobili određena unapređenja, a to znači jasne prikaze na do pet velikih ekrana, sa OLED tehnologijom, koji imaju funkciju da olakšavaju kontrolu vozila i povećaju udobnost.

Novi 3D prikaz vozača po prvi put pritiskom na taster nudi prostorni prikaz i što je još lepše, stvarni trodimenzionalni efekat se postiže bez potrebe nošenja 3D naočara.

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz

Glasom upravljani asistent "Hej Mercedes" je u mogućnosti da prepozna još više dijaloga.

Na primer, određene radnje mogu da se sprovedu čak i bez aktiviranja ključnih reči "Hej Mercedes". To uključuje korišćenje navigacije ili mobilnog telefona.

Treba pomenuti i impresivni head-up ekran na kome se projektuje nova dimenzija "virtuelne stvarnosti", pa vozač ima osećaj kao da se nalazi u nekoj kompjuterskoj igri.

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz

Manevrisanje ove 5,32 metara duge limuzine biće dodatno olakšano zahvaljujući zakretanju zadniih točkova, pa se tako zadnji točkovi pri brzinama do 60 km/h zakreću u suprotnom smeru od prednjih, čime S klasa postaje okretna poput kompaktnog modela.

Bezbednost je na najvišem mogućem nivou, a E-ACTIVE BODY CONTROL aktivno oslanjanje čak može da podigne karoseriju automobila neposredno pre udarca drugog vozila.

Za ovu funkciju se koristi niz procesora, kamera i senzora kako bi se automobil prilagodio putu po kom se vozi i time udobnost svih putnika dovede do apsolutnog maksimuma.

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz

Što se tiče motora, na početku se nude S450 4Matic sa 435 KS, S350d 4Matic sa 286 KS te S400d Matic sa 330 KS.

Na premijeri je najavljena i plug-in hibridna verzija sa dometom od čak 100 km na struju. Naravno, uskoro se mogu očekivati i druge opcije, uključujući i potpuno električnu varijantu EQS koja će moći da prelazi čak 700 km s jednim punjenjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu