Kinezi ne odustaju: Sajam automobila u Pekingu održaće se krajem septembra

Dok su gotovo svi veliki svetski sajmovi automobila ove godine otkazani zbog pandemije, onaj u glavnom gradu Kine je samo odložen.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 21.08.2020.

17:00

Kinezi ne odustaju: Sajam automobila u Pekingu održaće se krajem septembra
Foto: Dongfeng promo (ilustracija)

Auto-salon u Pekingu je trebalo da se održi u aprilu, ali je koronavirus poremetio planove organizatora.

Ipak, za razliku od većine sličnih međunarodnih manifestacija, od Ženeve do Njujorka, uključujući i naš "BG Car show", ona u kineskom glavnom gradu nije otkazana.

Tako će se najveća automobilska smotra u Kini održati od 26. septembra do 5. oktobra, a prva dva dana su rezervisana za predstavnike medija. Ovi datumi su određeni još u proleće, kada je održavanje salona odloženo.

S obzirom da se Kina u prvoj fazi pandemije izborila sa virusom u dovoljnoj meri da mogu da se održavaju manifestacije ovog tipa, sajam u Pekingu nije potpuno otkazan.

Da bi se rizik od zaraze sveo na minimum, organizatori su najavili da će preduzeti određene mere zaštite, kako za učesnike, tako i za posetioce. Ipak, za sada nije potpuno jasno da li će izložbeni kapaciteti biti smanjeni, prenosi Autonews Europe.

Sajam automobila u Pekingu je od svog početka 1990. godine izrastao u jednu od najvažnijih svetskih izložbi automobila, a održava se svake druge godine nazmenično sa salonom u Šangaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: