Električni automobil koji stiže iz Rusije FOTO

Automobil pod nazivom Aviar R67 nam dolazi iz Rusije.

Automobili

Izvor: SN

Ponedeljak, 10.08.2020.

11:00

Električni automobil koji stiže iz Rusije FOTO
Photo: Aviar

Kako je ruska kompanija Aviar Motors još 2018. godine najavila, stiže električni automobil koji će biti elektrifikovana verzija Ford Mustanga Setback.

Možemo videti i prema fotografijama da je izgled nekako u retro fazonu, ali sa modernim električnim pogonom. On će koristiti istu platformu kao Tesla Model S, kao i Tesline baterije od 100 kWh i dva elektromotora sa 840KS i 965 Nm.

Od 0 do 100 km/h stiže za samo 2,2 sekunde, dok je najveća brzina koju može da razvije 250 km/h, a sa jednim punjenjem baterija može da iznese 507 km.

Automobil će imati karoseriju od laganih kompozitnih materijala, elemente od ugljeničnih vlakana, kao i moderni enterijer sa digitalnim instrumentima, trokrakim volanom i velikim centralno postavljenim ekranom osetljivim na dodir.

U najnovijoj vesti nema informacije o ceni, ali se ranije pominjala suma od 440.000 evra.
Photo: Aviar
Photo: Aviar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: