Novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja

Od ponedeljka, 03. avgusta, JKP "Parking servis" uvodi novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja - eParking.

SN
Podeli
Foto: Parking Servis
Foto: Parking Servis

Vozačima koji nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, kontrolori više neće ostavljati dnevne parking karte na šoferšajbnama automobila, već će izdavati elektronske dnevne parking karte (eDPK).

Novine u kontroli i naplati parkiranja uvode se prema Odluci o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima.

Cilj prelaska na novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja jeste modernizacija rada "Parking servisa" u skladu sa tendencijom Gradske uprave da se digitalizuju usluge komunalnih preduzeća i celokupnog poslovanja u okviru eUprave i promocije Beograda kao "pametnog grada" (smart city), a u skladu sa ekološkim principima.

O izdatim eDPK vozači će istog trenutka moći da se informišu na sajtu Preduzeća www.parking-servis.co.rs, gde mogu da izmire obaveze direktnim onlajn plaćanjem. Kao i do sada, ukoliko dugovanje izmire u roku od 8 dana, ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50%.

Obaveštenje o izdatoj eDPK, vlasnici vozila će dobijati i na kućnu adresu, takođe sa popustom, ali "Parking servis" apeluje na građane da koriste ovaj vid beskontaktnog plaćanja.

Kao i do sada, vozači će moći da plate parkiranje slanjem SMS poruke, ali i kupovinom e-karte na kioscima ili putem nove aplikacije "Parking servisa", koja će od sledeće nedelje biti dostupna za preuzimanje.

strana 1 od 46 idi na stranu