Nemački proizvođač priznao: Tesla je 2 godine ispred cele auto-industrije

Kad si dobar, nesumnjivo si dobar. Takav je slučaj i sa Teslom.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2020.

19:00

Nemački proizvođač priznao: Tesla je 2 godine ispred cele auto-industrije
Foto: Audi/Tesla promo

Govoreći za Rojters o prodaji automobila pre pandemije, novi direktor Audija, Markus Duesmann, priznao je da je kompanija Tesla prednjači u današnjoj auto-industriji.

"Trenutno imaju veće baterije jer su njihovi automobili konstruisani sa baterijom kao polaznom tačkom. Tesla je dve godine ispred u pogledu računarskih i softverskih sistema, kao i u oblasti autonomne vožne", rekao je Duesmann.

Generalni direktor Audija pokrenuo je novi projekat pod nazivom Artemis, sa ciljem da premosti taj jaz. Audi već planira novih 75 električnih modela do 2029. godine, a u tome će mu pomoći upravo Artemis.

U srcu tog projekta je razvoj "visokoefikasnog električnog automobila" do 2024. godine.

Do sada su Audijevi E-Tron električni modeli razočarali u pogledu efikasnosti. Može li Artemis ovo da popravi?

Odgovornost je na plećima Alexa Hitzingera, bivšeg inženjera Porschea i Formule 1, koji je bio zadužen i za Audijevu autonomnu inteligentnu vožnju (AID), lansiranu 2017.

Vreme će pokazati da li će Audijev novi projekat biti plodan. Jedno je sigurno - firma traži inspiraciju na pravoj strani. Ugledati se na Teslu kada je reč o električnim vozilima danas je ispravan potez.

To bi takođe trebalo da znači i da će se budući Audijev električni automobil verovatno takmičiti sa Teslom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: