Ovo su ulice u kojima će "Sokolovo oko" hvatati bahate vozače FOTO

Saznalo se koje 93 ulice će biti pokrivene "Sokolovim okom", novim automobilima komunalne policije.

Automobili

Izvor: SN

Nedelja, 26.07.2020.

16:00

Ovo su ulice u kojima će
Foto: Beoinfo

Kako smo već pisali ranije u toku dana je Grad Beograd predstavio nova vozila komunalne policije sa savremenom tehnologijom koja će imati za cilj da kažnjava bahate vozače.

Na ulicama Beograda će biti 18 ovakvih vozila koji snimaju, fotografišu i prijavljuju nesavesne vozače, a 93 ulice biće kompletno pokrivene ovim sistemom, koji je nazvan "Sokolovo oko".

Na ovoj fotografiji možete videti i koje će to 93 ulice biti:
Foto: Beoinfo
"Sistem znači kraj bahatom parkiranju u "žutim trakama", na tramvajskim šinama, pešačkim prelazima, invalidskim mestima, ali i kraj onima koji svojim vozilima zatvaraju ulaze u stambene zgrade i nepropisno parkiraju na trotoarima. Do sada je njihovo kažnjavanje zavisilo od toga kada će u tu ulicu naići komunalni milicioner ili saobraćajni policajac. Sada ćemo na najmanje dvadeset minuta imati prolazak vozila novog sistema, što znači da će izvesnost kažnjavanja biti mnogo veća. Druga prednost jeste da je sistem najveća pomoć građanima koji koriste javni prevoz jer ukoliko oslobodimo "žute trake" on će se ubrzati za deset do dvadeset odsto, ali ubrzaće se i sav ostali saobraćaj. Prave efekte sistema očekujemo oko 20. avgusta", naveo je Vesić, a prenosi Beoinfo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: