Nova Mercedesova aždaja: AMG GT Black Series sa 730 "konja" FOTO/VIDEO

Proizvođač iz Štutgarta je predstavio još ekstremniju verziju svog supersportskog modela.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 15.07.2020.

10:30

Nova Mercedesova aždaja: AMG GT Black Series sa 730
Foto: Mercedes-AMG promo

Black Series je šlag na tortu modela Mercedes-AMG GT.

Ispod haube je poznati 4.0-litarski tvin-turbo V8 sa impresivnih 730 KS (537 kW) i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Foto: Mercedes-AMG promo
Motor je povezan sa 7-brzinskim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom, koji omogućava da automobil iz stanja mirovanja do stotke ubrza za samo 3,2 sekunde. Od 0 do 200 na sat stiže za 9 sekundi, a maksimalan brzina je 325 km/h.

Pogledajte kako ovaj impresivan automobil izgleda u vožnji: Mercedes-AMG GT Black Series se razlikuje od drugih verzija ovog supersportskog modela i po dizajnu spoljašnjosti.

Najpre u oči upadaju masivno krilo zadnjeg stabilizatora i ventilacioni otvori na haubi, koja je izrađena od ugljeničnih vlakana. Od istog materijala je i krovni panel, kao i aerodinamični dodaci na sajtnama.
Foto: Mercedes-AMG promo
Na azdnjem delu automobila se izdvajaju i dva para izduvnih cevi, kao i veliki difuzor koji zauzima čitav donji deo branika.

Proizvođač je ovom modelu namenio i specijalne, kovane desetokrake alu felne, prečnika 19 inča na prednjoj, a 20 inča na zadnjoj osovini. Na točkove su montirane Michelin Pilot Sport Cup 2 R gume, a Mercedes se pohvalio da Black Series generiše silu prijanjanja (downforce) od preko 400 kg, pri brzini od 250 km/h.
Foto: Mercedes-AMG promo
Foto: Mercedes-AMG promo
Foto: Mercedes-AMG promo
Foto: Mercedes-AMG promo
Foto: Mercedes-AMG promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: