Počela proizvodnja najprodavanije Toyote u Evropi FOTO

Japanska kompanija je pokrenula u Francuskoj serijsku proizvodnju nove, četvrte generacije Yarisa.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2020.

10:30

Počela proizvodnja najprodavanije Toyote u Evropi FOTO
Foto: Toyota promo

Toyota Yaris 4 za evropsko tržište se izrađuje u Valensijenu, a u pitanju je prvi potkompaktni model japanskog proizvođača koji je nastao na novoj globalnoj mehaničkoj platformi (Toyota New Global Architecture -TNGA) GA-B, sa unapređenim dinamičkim karakteristikama.

Toyotin francuski pogon je četvrta fabrika u Evropi koja je uvela proizvodnju vozila na novoj platformi, nakon turske (C-HR i Corolla Sedan), britanske (Corolla Hatchback i Touring Sports) i ruske fabrike (Camry i RAV4).
Foto: Toyota promo
Osim toga, novi Yaris za pogon koristi poslednju generaciju 1.5-litarskog benzinca koji se takođe proizvodi u Evropi – u kompaniji Toyota Motor Manufacturing Poland.

U fabriku u Valensijenu je zbog novog modela dodatno uloženo oko 300 miliona evra, što je polovina početne Toyotine investicije u ovaj pogon.
Foto: Toyota promo
Svi segmenti fabrike su osavremenjeni novom opremom i tehnologijom radi bolje ergonomije i kvalitetnijeg rada.

U fabrici takođe očekuju da ukupni broj stalno zaposlenih dostigne 3.600 do kraja ove godine. Podsećamo, u istom pogonu će se proizvoditi i potkompaktni krosover - Yaris Cross, i to od polovine sledeće godine, nakon što Toyota uloži još 100 miliona evra u proizvodne kapacitete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: