Britanija usporila pad prodaje u junu, novoregistrovanih vozila manje za trećinu

Broj registrovanih novih automobila u Velikoj Britaniji u junu, mesecu u kojem su, posle izolacije uvedene zbog korona virusa, ponovo otvoreni mnogi auto-saloni, bio je manji za trećinu u odnosu na isti mesec prošle godine, ali je taj pad ipak manji u poređenju sa martom, aprilom i majem.

Automobili

Izvor: Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.07.2020.

14:00

Britanija usporila pad prodaje u junu, novoregistrovanih vozila manje za trećinu
Foto: Vauxhall promo

Kako pokazuju preliminarni podaci britanskog udruženja proizvođača i prodavaca motornih vozila, prošlog meseca je ukupno registrovano oko 145.000 novih vozila, dok je broj registrovanih novih vozila u martu na godišnjem nivou opao za 44 odsto, u aprilu čak za 97 odsto, a u maju za 89 odsto, navodi Rojters.

Za razliku od Engleske, gde je prodajnim salonima ponovno otvaranje dozvoljeno od 1. juna, u Velsu i Škotskoj se na to čekalo do 22, odnosno 29. juna, što je takođe uticalo na prošlomesečnu statistiku na nivou čitave zemlje, a sa radom nisu ponovo počele ni sve fabrike automobila, dok neke funkcionišu smanjenim kapacitetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: