Daimler bi da proda fabriku u Francuskoj u kojoj se pravi Smart

Kompanija Daimler će pokušati da proda svoju fabriku u Ambaku, u Francuskoj, u okviru plana restrukturiranja svog proizvodnog sistema, saopštio je ovaj nemački proizvođač automobila.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Tanjug

Subota, 04.07.2020.

16:00

Daimler bi da proda fabriku u Francuskoj u kojoj se pravi Smart
Foto: Smart promo

Na takav potez nemački automobilski div se odlučio jer se auto-industrija suočava sa prevelikim kapacitetima i padom tražnje za novim četvorotočkašima u Evropi, izveštava Rojters.

Troškovi restrukturiranja biće u trocifrenom milionskom iznosu u evrima, navela je kompanija.
Fabrika u Francuskoj u kojoj se proizvodi Smart ForTwo (Foto: Daimler promo)
Daimler, koji poseduje brendove Mercedes-Benz i Smart, koristio je fabriku u Ambaku za proizvodnju modela Smarta ForTwo na električni pogon, kao i sa SUS motorima, čija je prizvodnja iznosila vise od 80.000 vozila u 2017. godini.

Proizvodnja Smarta će svakako biti preseljena iz Francuske u Kinu, pošto je Daimler prošle godine najavio novu generaciju Smart električnih automobila, koje će praviti u okviru zajedničkog preduzeća sa kineskom kompanijom Geely.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: