Korona učinila svoje – ovog leta će se najviše putovati automobilom

Pandemija je u velikoj meri promenila način putovanja miliona putnika.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2020.

12:30

Korona učinila svoje – ovog leta će se najviše putovati automobilom
Foto: Ford promo

Američka automobilska asocijacija (AAA) predviđa da će tokom leta Amerikanci obaviti oko 707 putovanja različitim prevoznim sredstvima, što je 15% manje u odnosu na prošlu godinu.

Avionski prevoz, koji je veoma popularan u SAD, prema istom izvoru doživeće ovog leta pad od čak 73,9% s obzirom da se predviđa da će Amerikanci obaviti ukupno oko 15,1 milion putovanja avionom.

Interesantno je da avio-prevoz, koji je teško pogođen pandemijom COVID-19, nije najgore prošao.

Naime, najveći pad broja putovanja u SAD tokom leta doživeće železnički, autobuski i prevoz brodovima za krstarenja, svi preko 80%.
Foto: Chevrolet promo
Jedina kategorija putovanja koju pandemija nije ugrozila je automobilski prevoz.

AAA prognozira da će Amerikaci ovog leta obaviti 683 miliona putovanja svojim čletvorotočkašima. Drugim rečima, čak 97% svih putovanja obaviće se automobilom.

Iako se očekuje da će broj putovanja automobilom opasti za 3,3% u odnosu na leto 2019, procentualno učešće u ukupnom broju putovanja će porasti, zahvaljujući padu drugih vidova prevoza putnika.
Foto: Ford promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: