Policija mu oduzela sportski Mercedes tek što ga je kupio

Pravna država.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Četvrtak, 21.05.2020.

11:30

Policija mu oduzela sportski Mercedes tek što ga je kupio
Foto: Mercedes promo - ilustracija

Novopečeni vlasnik polovnog Mercedesa AMG A45 nije uspeo da se obuzda pa je odmah nakon kupovine ovog sportskog automobila izjurio na put.

S obzirom da je u pitanju model sa skoro 400 "konja", adrenalin je proradio pa je vlasnik odlučio da malo "nagazi gas". Dodatni problem je bio što vozilo nije bilo osigurano.

Ovakva vožnja nije promakla policiji u Hejvudu, u Engleskoj. Kako je na Tviteru objavila lokalna policijska uprava, vozač je jurio kao da je ukrao automobil, pa su odlučili da ga zaustave.

Ispostavilo se da je vlasnik Mercedes kupio pre samo 60-ak minuta, ali i da ga pre vožnje nije registrovao. Vožnja neregistrovanog automobila nije samo neodgovorna i opasna, već i vrlo skupa, a to u ovom slučaju znači oduzimanje vozila.

Policajci su upravo to i učinili, a trenutno se ne zna da li će se preko 20.000 evra vredan auto naći pod valjcima bagera i biti uništen ili će se pojaviti na aukciji. U svakom slučaju, sada već bivši vlasnik može da se oprosti od svog automobila. Podsećamo, ovaj Mercedes AMG A45 prethodne generacije za pogon koristi 2.0 turbo-benzinac sa 381 KS (280 kW) i 475 Nm.

Ovaj automobil od 0 do 100 km/h stiže za samo 4,2 sekunde pre nego što razvije maksimalnih, elektronski limitiranih 250 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: