Auto godine u Srbiji je Opel Corsa

U ovogodišnjem izboru Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Corsa je pobedila ispred modela Renault Clio, Volkswagen T-Cross i Peugeot 208.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.05.2020.

17:00

Auto godine u Srbiji je Opel Corsa
Foto: Opel promo

Nakon nagrade "Best Buy automobil godine u Evropi 2020.", nova Opel Corsa osvojila je i priznanje "Automobil godine u Srbiji 2020."

Žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije glasanjem je završio proces ovogodišnjeg izbora koji je započeo još pre pandemije koronavirusa. Naime, zbog epidemije i vanrednog stanja u Srbiji, ove godine nije bilo mogućnosti da se finale izbora tradicionalno održi na Sajmu automobila u Beogradu, koji je odložen iz istog razloga.

Opel Corsa je do trijumfa došla u oštroj konkurenciji, sa osvojenih 62 poena. Drugo mesto su podelili Renault Clio i Volksvagen T-Cross sa po 56 poena, dok je treće mesto zauzeo Peugeot 208, osvojivši 48 poena.
Foto: Opel promo
Pored ovog, održan je i izbor u kategoriji eko automobila godine u Srbiji, u kome je pobedio jedan "plug-in" hibridni model, Mercedes E300de.

I ove godine dodeljeno je specijalno priznanje "Ivan Katunac" za profesionalno novinarstvo i doprinos promociji i razvoju auto-industrije u Srbiji. Nagradu je dobio Aleksandar Uglješić, dugogodišnji automobiski novinar, glavni i odgovorni urednik portala dmotion.rs.

Asocijacija automobilskih novinara Srbije uskoro će organizovati svečanu dodelu priznanja i promociju pobednika.
Foto: Opel promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: