Svetska premijera: Stigao je novi Audi A3 Sedan FOTO/VIDEO

Audi je objavio fotografije i tehničke detalje druge generacije limuzine A3.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2020.

16:00

Svetska premijera: Stigao je novi Audi A3 Sedan FOTO/VIDEO
Foto: Audi promo

Novi A3 Sedan zasnovan je na nedavno predstavljenom Audiju A3 Sportback, pa sa ovim kompaktnim hečbekom deli stilske elemente, pre svega na prednjem delu automobila.

Oba modela su postavljena na MQB Evo mehaničku platformu, pa je Audi A3 Sedan duži za 40 mm od prethodnika. Ukupna dužina automobila je 4.500 mm, dok je međuosovinsko rastojanje ostalo nepromenjeno i iznosi 2.637 mm.
Foto: Audi promo
Auto je širi za 20 mm nego ranije (1.820 mm), a visina je povećana za 10 mm (1.430 mm).

Pozicija sedenja vozača je sada nešto niža, a Audi se pohvalio da napred ima za 20 mm više prostora za glave vozača i suvozača.

Zapremina prtljažnika ostala je ista kao kod prve generacije, pa će vozaču i putnicima na raspolaganju biti 425 litara.
Foto: Audi promo
Novi Audi A3 Sedan ima i bolje aerodinamičke karakteristike u poređenju sa prethodnikom - koeficijent otpora vazduha je samo 0,25, što je poboljšanje za 0,04.

Unutrašnjost je preslikana sa Audija A3 Sportback, što znači da i A3 Sedan ima novi digitalni kokpit sa 10,25-inčnim digitalnom instrument tablom, dok je na vrhu centralne konzole smešten 10,1-inčni ekran multimedijalnog sistema.
Foto: Audi promo
Audi je saopštio da će na početku prodaje kupcima biti ponuđen jedan TFSI benzinac i TDI dizelaš.

Bazični Audi 35 TFSI za pogon koristi 1.5-litarski turbo-benzinski agregat sa 150 KS. Motor je uparen sa 6-brzinskim manuelnim menjačem ili sa 7-stepenim S tronic automatikom.

U opciji sa S tronicom, benzinac se standardno nudi sa 48-voltnim "lakim" hibridnim sistemom.
Foto: Audi promo
Kada je reč o dizel varijanti, kupcima je na raspolaganju 2.0-litarski TDI sa 150 KS, koji je povezan isključivo sa 7-stepenim S tronic menjačem.

Audi će u Nemačkoj i drugim evropskim zemljama knjigu narudžbina za novi A3 Sedan otvoriti krajem aprila, a prve isporuke su planirane za leto.

Benzinac 35 TFSI na nemačkom tržištu košta od 29.800 evra. Kasnije se očekuje i slabija benzinska varijanta od 27.700 evra.

Pogledajte promotivne video klipove za Audi A3 Sedan:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: