Citroen sprema zamenu za C4 Cactus

PSA pravi model koji će popuniti rupu posle prestanka proizvonje modela Citroen C4 Cactus.

Automobili

Izvor: SN

Četvrtak, 09.04.2020.

11:00

Citroen sprema zamenu za C4 Cactus
Photo: Citroen

Iako je naišao na pozitivne kritike širom sveta, Citroenov zabavan i praktičan model C4 Cactus nije ispunio očekivanja u smislu rezultata prodaje, pa su u PSA grupi odlučili da je vrijeme da isti ode u penziju.

Zamena za Cactus će stići do kraja godine, a prve fotografije otkrivaju njegov "fastback" oblik i dizajn prepoznatljiv Citroenovoj C kategoriji.

U ovim momentima ne znamo hoće li novi C4 bii zasnovan na adaptiranoj platformi koja se koristi za modele kao što su Citroen C3 i Peugeot 208 ili će se koristiti veća EMP2 platforma koja nosi MPV model C4 Space Tourer i SUV C5 Aircross.

Sve će biti poznato krajem godine, a ljubitelji francuskog brenda nadaju se da će i novi C4 sa sobom doneti specifične dizajnerske detalje koji Citroenove automobile već decenijama izdvajaju iz mase.
Photo: Citroen
Photo: Citroen

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: