VW koristi tehniku 3D štampanja za proizvodnju medicinske opreme

Kao odgovor na krizu izazvanu koronavirusom, Volkswagen grupa je počela da izrađuje držače za zaštitne vizire pomoću tehnike 3D štampanja.

Podeli
Foto: VW promo
Foto: VW promo

Ovo je deo zajedničke internacionalne inicijative sa kompanijom Airbus i mrežom za 3D štampanje "Mobility goes Additive", koja obuhvata oko 250 kompanija, kažu u nemačkoj kompaniji.

Ova industrijska inicijativa pokrenuta je kao odgovor na potrebe Španije pa će tokom sledeće nedelje biti donirane i ditribuirane u ovoj zemlji.

Konvencionalna plastična folija će biti ubačena u držače koje sada proizvodi Volkswagen kako bi se dobili štitnici koji će prekrivati i štititi celo lice.

"Naš tim radi punom parom kako bi proizveo ove hitno potrebne elemente u što većem broju", kaže Gerd Walker, šef proizvodnje Volkswagen koncerna.

Foto: Lamborghini promo
Foto: Lamborghini promo

Proizvodnja je u toku ne samo u velikim centrima za 3D štampanje u Volfsburgu i Ingolštatu, već i u ostalim fabrikama brendova kao što su Audi, Bentley, Bugatti, MAN Truck & Bus, Porsche, Volkswagen putnička vozila, Volkswagen privredna vozila i Volkswagen Motorsport.

Nemačka grupacija trenutno koristi više od 50 3D štampača u svojim pogonima i neprekidno proširuje proizvodnju.

Pored ove proizvodnje, postoji niz drugih inicijativa brendova iz Volkswagen grupe za proizvodnju različite medicinske opreme.

Lamborghini, SEAT i Volkswagen putnički automobili rade i na drugim proizvodima potrebnim u medicinske svrhe: fabrika Volksvagen Navara (Španija) je već prošle nedelje započela sa proizvodnjom šitnika za lice i predala je oko 1.000 komada vladi.

Foto: Seat promo
Foto: Seat promo

Lamborghini pretvara odeljenja svog pogona za proizvodnju supersportskih automobila u Sant´Agati u cilju proizvodnje hirurških maski i zaštitnih štitnika od pleksiglasa koje će biti donirane bolnici u Bolonji.

SEAT trenutno radi na nekoliko inicijativa za saradnju, uključujući proizvodnju mehaničkog ventilatora koji će biti sastavljan u Martorelju i različitih modela maski za lice koje još čekaju službeno odobrenje.

Volkswagen Južna Afrika takođe proizvodi maske i štitnike za lice koji čekaju službeno odobrenje.

strana 1 od 60 idi na stranu