"Ulični trkači" jurcaju praznim ulicama Toronta

Smanjenje broja vozila na saobraćajnicama ovog kanadskog grada pojedini bahati vozači koriste da jurcaju po opustelim ulicama.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2020.

09:34

Default images

Kako se pandemija koronavirusa širi svetom, mnoge države preduzimaju oštre mere da spreče masovno kretanje i okupljanje ljudi. Zbog toga je na putevima i ulicama velikih gradova znatno manje vozila nego inače.

Nažalost, ima i onih koji vanrednu situaciju koriste da krše saobraćajne propise i jurcaju opustelim gradovima. Tako je tokom vikenda policija u Torontu kaznila 18 vozača koji su praznim putevima i ulicama tog grada vozili znatno iznad ograničenja brzine.

Na jednoj gradskoj saobraćajnici na kojoj je dozvoljeno voziti do 88 km/h izmerene su brzine koje su iznosile i do 170 km/h.

Bahatim vozačima su izrečene novčane kazne u iznosu od minimum 2.000 kanadskih dolara. Osim toga, dobili su po šest kaznenih poena, a vozačka dozvola im je oduzeta na nedelju dana.

Na nedelju dana su im zaplenjeni i automobili u kojima su uhvaćeni u prekršaju.

Lokalne vlasti i policija Toronta pokušavaju da putem društvenih mreža utiču na svest vozača i apeluju na njih da ne koriste novonastalu sitaciju za jurnjavu ulicama tog grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: