Počela proizvodnja Teslinog rivala uprkos pandemiji, radnici opremljeni maskama FOTO

Električni model Polestar 2 pravi se u fabrici kompanije Volvo u Kini, u gradu Lućao.

Podeli
Foto: Polestar promo
Foto: Polestar promo

Dok su mnoge fabrike automobila širom sveta zatvorene već nedeljema, Volvo je preduzeo niz zaštitnih mera kako bi osigurao nesmetan rad svog pogona u istočnoj kineskoj provinciji Džeđang.

Tako je uvedeno redovno merenje temperature radnicima, svakodnevno se sporvodi dezinfekcija fabrike, a zaštitne maske obezbeđene su za sve zaposlene.

Iz kompanije navode da među radnicima fabrike nema obolelih od virusa.

Foto: Polestar promo
Foto: Polestar promo

Prvi primerci električnog modela Polestar 2 već su kompletirani, a na tržištu će se najpre naći serija Launch Edition čija cena startuje od 63.000 dolara.

U ponudi će kasnije biti više varijanti ovog automobilka, a top verzija će imati dva elektromnotora i bateriju kapaciteta 78 kWh. Ukupna snaga električnog pogona dostiže 408 KS, a maksimalni obrtni moment je 660 Nm.

Foto: Polestar promo
Foto: Polestar promo

To je dovoljno da Polestar 2 ubrza iz stanja mirovanja do 100 km/h za samo 5 sekundi. Kako se navodi, baterijsko pakovanje od 78 kWh omogućava autonomiju od oko 500 kilometara prema novim WLTP standardima.

Brend Polestar je u vlasništvu kineske kompanije Geely, baš kao i Volvo, a osim modela Polestar 2, u pogonu u gradu Lućao se izrađuje i prvi električni Volvo - SUV model XC40 Recharge.

strana 1 od 65 idi na stranu