Hyundai vam predstavlja nesuđene srpske premijere sa otkazanog BG Car Show FOTO

S obzirom da BG Car Show ove godine nije održan kako je planirano, Hyundai Srbija predstavlja svoje nove modele na tržištu Srbije - Sonata, Venue i Kona hybrid, u salonu u Beogradu, ali i online, na Internetu i društvenim mrežama ove kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 21.03.2020.

09:30

Hyundai vam predstavlja nesuđene srpske premijere sa otkazanog BG Car Show  FOTO
Hyindai Sonata (Foto: Hyundai promo)

Korejski proiizvođač kaže da novi modeli, svaki u svom segmentu, donose inovacije na polju bezbednosti, udobnosti i dizajna.

U segmentu limuzina, Hyundai predstavlja svoj novitet, Sonatu.
Hyindai Sonata (Foto: Hyundai promo)
Kada je reč o ovom modelu, pre svega treba pomenuti Hyundai SmartSense koji obuhvata sve najsavremenije napredne bezbednosne sisteme pomoći vozaču.

ADAS štiti vozača funkcijama poput pomoći za održavanje automobila u voznoj traci ili čitanja znakova pored puta, a tu je i sistem pomoći za detekciju vozila u mrtvom uglu.

Sa druge strane, karoserija je kruća, ali i lakša od modela prethodnih generacija, dok je zvučna izolacija unapređena.
Hyindai Venue (Foto: Hyundai promo)
Kada su u pitanju SUV/krosover vozila, Hyundai predstavlja svoj novi model Venue, kako kažu u korejskoj kompaniji, mali i ekonomični urbani automobil.

Venue je 13 centimetara kraći i 3 cm uži, a ima i za 8 cm manje međuosovinsko rastojanje od Hyundai Kone. Uprkos manjim dimenzijama, Venue deluje robusnije od Kone, pre svega zbog "sirovije" pojave.
Hyindai Venue (Foto: Hyundai promo)
Vozaču su na raspolaganju tri predefeinisana režima 2WD vožnje, koji mogu pomoći u situacijama kada je automobil izvan asfalta, s obzirom da ovaj model nema opciju pogona na sva 4 točka.

Tako se Venue može izboriti sa voznom podlogom i na zahtevnijim terenima.

Po pitanju bezbednosti, sistem vazdušnih jastuka visoke tehnologije detektuje prisustvo putnika i stepen jačine udara kako bi aktivirao vazdušne jastuke u sudaru, dok njegov napredni sistem asistencije vozaču radi na sprečavanju nezgoda.
Hyindai Kona Hybrid (Foto: Hyundai promo)
Ono po čemu je Hyundai globalno sve prepoznatljiviji i što predstavlja njegov najznačajniji strateški pravac je razvoj hibridnih i električnih vozila.

Najnoviji u ovoj klasi automobila, dostupan na našem tržištu, je Kona Hybrid, koji kombinuje moderan dizajn sa ekonomičnošću (3.9l/100km).
Hyindai Kona Hybrid (Foto: Hyundai promo)
Zavisno od situacije u vožnji, hibridni pogonski sistem se prebacuje između konvencionalnog motora i elektromotora, a ponekad koristi oba motora istovremeno. Zajedno pružaju snagu od 105 KS, a kao deo regenerativnog kočionog sistema, elektromotor takođe pomaže u usporavanju automobila, puneći bateriju tokom vožnje.

O ovim novitetima, koji su nesuđene premijere beogradskog auto-salona, više se možete informisati na sajtu Hyundai Srbija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: