Chevrolet ukinuo model koji je sa prekidima pravio 62 godine

Prva Chevrolet Impala debitovala je 1958. kao verzija modela Bel Air.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.02.2020.

15:30

Chevrolet ukinuo model koji je sa prekidima pravio 62 godine
Chevrolet Impala Super Sport iz 1966. (Foto: GM promo)

Američka kompanija okončala je proizvodnju ovog automobila 27. februara, nakon nešto više od šest decenija od kada se Impala pojavila pod tim imenom.

Ipak, ovo nije prvi put da Chevrolet ukida Impalu. Prvi put je to bilo 1985, a automobil se u gami detroitskog proizvođača pojavio ponovo devedesetih, kao sportska verzija Impala SS.

Impala je sledeći put lansirana početkom 21. veka i zadržala se u prodaji pod tim imenom do današnjih dana.
Chevrolet Impala iz 2000. (Foto: GM promo)
Iz Chevroleta su saopštili da je ukudanje ovog modela usledilo zbog smanjenog interesovanja američkih kupaca za limuzinama.

Poslednja generacija Impale izrađivala se u pogonu Detroit-Hamtramck, a General Motors sada ulaže 2,2 milijarde dolara u tu fabriku kako bi se u njoj sklapali električni automobili nove generacije, među kojima će biti i novi GMC Hummer na struju.
Policijska Chevrolet Impala s poèetka 21. veka (Foto: GM promo)
Impala je tokom 2019. zabeležila pad prodaje od 20,5% u odnosu na prethodnu godinu, pa je kupcima na severnoameričkom tržištu isporučeno 44.978 ovih vozila.

Chevrolet za sada ne planira novi model pod imenom Impala, ali s obzirom da se u svojoj istoriji već predomišljao kada je reč o ovom automobilu, ne isključuje se mogućnost da se u budućnosti Impale ponovo nađu na američkim putevima u nekom drugom obliku.
Chevrolet Impala iz 2014. (Foto: GM promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: