Otkazan Sajam automobila u Ženevi!

Vlada Švajcarske zabranila je sve javne manifestacije u toj zemlji u kojima učestvuje više od 1.000 ljudi zbog opasnosti od koronavirusa.

Podeli
Foto: Geneva Motor Show 2020
Foto: Geneva Motor Show 2020

Iako su organizatori ženevskog auto-salona u četvrtak saopštili da će se ova manifestacija održati po planu od 3. do 15. marta, novonastale okolnosti i povećanje broja zaraženih koronavirusom uticale su da švajcarske federalne vlasti donesu odluku kojom je praktično zabranjeno održavanje sajma automobila u toj zemlji.

Vlada Švajcarske saopštila je da će zabrana održavanja događaja kojima prisustvuje preko 1.000 osoba trajati najmanje do 15. marta, a upravo u tom periodu je bio planiran Sajam automobila u Ženevi.

Inače, organizatori sajma, koji su u sredu održali sastanak u svetlu novih okolnosti kada je reč o širenju epidemije koronavirusa na ovaj deo Evrope, uključujući severnu Italiju, Austriju, Francusku, Nemaćku ali i prvi zabeleženi slučaj obolevanja u Švajcarskoj, u četvrtak su bili za to da se salon održi kako je bilo predviđeno.

Ipak, kasnije tog dana najavljeno je da će odluka biti ponovo razmotrena u petak.

U međuvremenu su se oglasile i vlasti sa zabranom većih skupova, pa su organizatori praktično dovedeni pred svršen čin.

Foto: Newspress
Foto: Newspress

Podsećamo, zbog epidemije koronavirusa već je odložen Sajam automobila u Pekingu, koji trebalo da se održi u aprilu.

Sajam automobila u Ženevi jedna je od najvažnijih i najdugovečnijih svetskih smotri četvorotočkaša, a ove godine je trebalo da se održi po 90. put.

Organizatori su na vanrednoj konferenciji za štampu saopštili da je salon otkazan, a ne odložen, jer iz logističkih i drugih razloga nije moguće da bude održan u nekom drugom terminu ove godine. Učesnici su zamoljeni da do 7. marta demontiraju svoje štandove u izložbenom centru Palekspo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu