Mercedes u Ženevu stiže sa osveženom E klasom i tri AMG modela

Nemački proizvođač najavio je novitete koje će predstaviti početkom marta na ženevskom auto-salonu.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 22.02.2020.

17:30

Mercedes u Ženevu stiže sa osveženom E klasom i tri AMG modela
"Kamuflirana" restilizovana E klasa (Foto: Mercedes promo)

Verovatno najvažniji model koji će biti izložen na štandu Mercedesa na ovom međunarodnom sajmu automobila biće redizajnirana E klasa.

Aktuelna generacija Mercedesove E klase debitovala je 2016, a ove godine biće unapređena, kako u pogledu dizajna tako i na polju tehnologije.

Estetske modifikacije obuhvataju prednji i zadnji branik, kao i farove i stop svetla, koja se čine sličnim onima na aktuelnim generacijama modela CLS i CLA.
"Kamuflirana" restilizovana E klasa (Foto: Mercedes promo)
Ipak, značajnije promene kriju se ispod spoljašnjosti E klase za 2020.

Mercedes će svoju "direktorsku" limuzinu opremiti najsavremenijim sistemima asistencije koje ima u svojoj ponudi. Među njima je i Active Distance Assist Distronic sistem koji je u stanju da detektuje saobraćajnu gužvu ili zastoj na putu ispred vozača mnogo pre nego što je on u stanju da je uoči.

Osvežena E klasa imaće i najsavremenije verzije sistema kao što su Active Traffic Jam Assist, Active Steering Assist, Active Brake Assist, Active Blind Spot Assist i Parking Package sa kamerom koja pokriva 360 stepeni.
"Kamuflirana" restilizovana E klasa (Foto: Mercedes promo)
Motorizacija će takođe biti unapređena, uključujući čak sedam plug-in hibridnih verzija. Restilizovana E klasa dobiće i Mercedesov najnoviji 4-cilindarski 2.0 motor sa 272 KS, zajedno sa EQ Boost sistemom.

U ponudi će biti i novi 6-cilindraš sa 48-voltnom "lakom" hibridnom tehnologijom i EQ Boost sistemom, koji isporučuje 367 KS.

Promene će se dogoditi i u kabini. Mercedes će ugraditi novi multifunkcionalni volan sa komandama osetljivim na dodir, kao i novi indikator kvaliteta vazduha u putničkoj kabini.

Kupcima će na raspolaganju biti i Mercedes-Benz Urban Guard funkcija koja obezbeđuje nadzor nad vozilom kada je parkirano.

Tri nova AMG modela

Mercedes GLE 63 Coupe (Foto: Mercedes promo)
Kada je reč o novih AMG modelima, jedan od njih će biti iz osvežene E klase, a preostala dva su SUV vozila.

Mercedes nije precizirao koji su modeli u pitanju, ali očekuje se da će jedan od SUV vozila sa AMG značkom biti GLE 63 Coupe.

Ovaj model za pogon koristi twin-turbo 4.0-litarski V8 sa čak 612 KS (450 kW) i 850 Nm.
Mercedes GLE 63 Coupe (Foto: Mercedes promo)
Veruje se da je drugi AMG SUV koji će debitovati u Ženevi novi Mercedes GLA 45.

Ispod haube ovog automobila naći će se 4-cilindarski 2.0 turbo-benzinac sa 387 KS (285 kW) i 480 Nm, dok bi snažnija GLA 45 S varijanta trebalo da ima 421 KS (310 kW) i 500 Nm.
Mercedes GLA35 AMG - ilustracija (Foto: Mercedes promo)
Mercedes nije zaboravio ni eko-vozila, pa će u Ženevi izložiti plug-in hibridnu verziji modela CLA i GLA.

U srcu hibridnog sistema je 1.3-litarski turbo-benzinac, a pomaže mu elektromotor, dok se električna energija skladišti u bateriji kapaciteta 15,6 kWh. Ukupna kombinovana snaga ovih hibrida je 218 KS (160 kW) i 450 Nm, a autonomija u vožnji samo na struju do 68 km.
Foto: Mercedes promo - ilustracija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: