Bugatti će 250. proizvedeni Chiron izložiti na Sajmu automobila u Ženevi

Bugatti će s 250. Chironom Sport Edition Noire u Ženevi obeležiti polovinu planirane produkcije.

Automobili

Izvor: SN

Četvrtak, 20.02.2020.

16:00

Bugatti će 250. proizvedeni Chiron izložiti na Sajmu automobila u Ženevi
Photo: Bugatti Promo

Bugatti je naslednika legendarnog modela Veyron premijerno predstavio 2016. godine na Sajmu automobila u Ženevi na kojem će četiri godine kasnije na istom mestu publici izložiti 250. proizvedeni primerak Chirona i tako obeležiti realizaciju polovine planiranih primeraka.

Karbonska karoserija Chirona Sport Edition Noire upotpunjena je mnogobrojnim crnim detaljima, a crna boja dominira i u kabini koja je obložena najkvalitetnijim materijalima koji se mogu dobiti u aktuelnom trenutku autoindustrije.

U Bugattiju kažu da je od ukupno 500 planiranih Chirona na raspolaganju nešto manje od 100 primeraka.

Podsećanja radi, njihov ultrasportski dvosed čija početna cena iznosi nešto više od tri miliona evra pokreće jedinstveni 8-litarski motor sa 16 cilindara koji uz asistenciju četiri turbopunjača razvija 1.600 konjskih snaga i 1.600 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: