Opel nastavlja izvoznu ofanzivu povratkom u Japan

U početku će u Zemlji izlazećeg sunca ponuditi tri modela, uključujući Corsu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

11:30

Opel nastavlja izvoznu ofanzivu povratkom u Japan
Foto: Opel promo

Opel će nastaviti svoju trenutnu izvoznu ofanzivu povratkom na važno, japansko tržište.

Počevši od sledeće godine, brend će lansirati tri modela u svom prvom koraku: Corsu, koja će u Japanu možda imati drugačiji naziv, multifunkcionalni Combo Life i kompaktni SUV Grandland X.

Ostali modeli biće lansirani kasnije.
Foto: Opel promo
"Japansko tržište automobila jedno je od najvećih na svetu. Opel ima odličnu reputaciju kao nemački brend. Stoga je naš povratak u Japan veoma važan korak ka značajnom povećanju našeg izvoza", rekao je generalni direktor Opela, Mihael Lošeler.

U Japanu će Opel biti deo Nacionalne prodajne organizacije PSA grupe i moći će da koristi infrastrukturu na terenu i stručno osoblje ove francuske grupacije, što ueliko olakšava povratak na japansko tržište.

Do sada je PSA grupa u Japanu zastupljena sa markama Peugeot, Citroen i DS Automobiles i prodala je više od 15.600 vozila u 2019.godini.
Foto: Opel promo
Lansiranje brenda Opel će pomoći PSA grupi da proširi svoju ponudu u Japanu i privuče nove kupce, kažu u francuskoj kompaniji.

Japanski kupci takođe će imati koristi od Opelove "električne ofanzive". Oni će moći da biraju između motora sa unutrašnjim sagorevanjem i elektrifikovanog pogona, jer će Corsa takođe biti dostupna u čisto električnoj verziji, dok će Grandland X biti dostupan i kao plug-in hibrid.

U narednim mesecima brend će izgraditi dilersku mrežu u većim gradovima zemlje, koja će se kasnije proširiti
Foto: Opel promo
Sveobuhvatna izvozna ofanziva jedan je od stubova strateškog plana Opel / Vaukhall PACE! Cilj je da do sredine 2020-ih, na tržišta izvan Evrope ode više od deset odsto Opelove prodaje.

Da bi to postigao, brend jača svoje prisustvo na izvoznim tržištima u Aziji, Africi i Južnoj Americi, gde je već prisutan i ulazi na više od 20 novih izvoznih tržišta do 2022. Poslednji primeri uključuju povratak u Rusiju, kao i ulazak na tržišta Kolumbije i Ekvadora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: