Mercedes X klase definitivno odlazi u penziju

Mercedes će okončati proizvodnju svog pik-ap modela u maju, a osnovni razlog za rano penzionisanje su slabi prodajni rezultati.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, klix.ba

Petak, 31.01.2020.

16:00

Mercedes X klase definitivno odlazi u penziju
Foto: Mercedes promo

Prve glasine o prevremenom prestanku proizvodnje Mercedesovog luksuznog kamioneta pojavile su se u julu prošle godine.

Nešto više od šest meseci nakon toga, iz nemačke auto-kompanije saopštili su da će vozilo nastalo u saradnji sa grupacijom Renault Nissan prestati da izrađuju u maju 2020.
Foto: Mercedes promo
Ranije najavljeno smanjenje troškova i slabo interesovanje kupaca suštinski su razlozi zbog kojih će Mercedes uskoro iz ponude povući X klasu koja je predstavljena polovinom 2017. godine.

Znatno skuplja od Nissanovog sestrinskog modela Navara, X klasa je 2018. godine na globalnom nivou pronašla put do samo 16.700 kupaca, a prodajni rezultati u 2019. bili su još slabiji (15.300 primeraka).
Foto: Mercedes promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: