Novi Peugeot 208 stigao u Srbiju

Druga generacija 208-ice od sada je dostupna i na našem tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 29.01.2020.

13:45

Novi Peugeot 208 stigao u Srbiju
Foto: Peugeot promo

Kako kažu u toj kompaniji, Peugeot 208 je "nova komponenta vizije budućnosti brenda koja ističe mladolik izgled".

Duži, širi i niži u odnosu na svog prethodnika, novi model je svoj vizuelni identitet pojačao sa tri atraktivne boje karoserije (plavom ,žutom i crvenom) koje dodatno naglašavaju dizajn spoljašnjosti.
Foto: Peugeot promo
Novi Peugeot 208 postavljen je na mehaničku platformu CMP (Common Modular Platform) PSA grupacije, koja je namenjena modelima iz B i C segmenta i predstavlja unapređenu verziju EMP2 platforme.

Ekonomičnost je bila ključna reč tokom razvoja nove 208-ice, a nova platofrma je doprinela smanjenju emisije CO2 uz pomoć smanjenja težine, poboljšane aerodinamike i optimizacije pogona, kažu u francuskom proizvođaču.

Ova platforma takođe pruža i povećan komfor (još bolja zvučna izolacija uz niži nivo vibracija) kao i viši nivo bezbednosti kroz uvođenje aktivnih i pasivnih sistema bezbednosti i u nižim nivoima opreme kao standard.
Foto: Peugeot promo
Kada je reč o pogonskim agregatim koji ispunjavaju najviše "Euro 6.d" norme, u ponudi su benzinski Puretech motori od 1.200 kubika sa 75, 100 I 130 KS , pri čemu su dva jača motora u ponudi i sa automatskim osmostepenim menjačem.

Dizel verzija sa 1.5 HDi motorom i 100 KS je uparena sa manuelnim šestostepenim menjačem.

Novi Peugeot 208 svi zainteresovani kupci mogu da testiraju u ovlašćenim salonima širom zemlje.
Foto: Peugeot promo
Foto: Peugeot promo
Foto: Peugeot promo
Foto: Peugeot promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: